Bindweefselmassage

Bereikt oppervlakkige huidversteviging 

en maakt de huid soepeler 

Wat is bindweefsel?

Als we even naar de anatomie van de huid kijken dan zit het bindweefsel tussen de huidlaag en de spieren in. Ook wel ons "kussentje'' 

Bindweefsel is onze beschermlaag voor als we vallen en zij vangt ons op. 

 

''Zie onderhuidsbindweefsel'' op het plaatje

Veel voorkomend probleem

Tegenwoordig zitten we als mens ontzettend veel. We bewegen niet meer zoveel en voor het lichaam om gezond en soepel te functioneren is beweging heel belangrijk.

Bij de meeste mensen gaat het bindweefsel daarom ook vast zitten. We voelen ons dan beperkt bij opstaan of ons lichaam naar één bepaalde kant op draaien gaat moeizaam.

Wat doet bindweefselmassage?

Tijdens de massage maken we het bindweefsel los. Dit is een stevige massage waarin het weefsel letterlijk los geschut wordt. Je kunt daarna weer vrijer bewegen en je lijf voelt soepeler aan.

Wat je vaak niet verwacht

Bindweefselmassage is een intense massage. Niet alleen het ondergaan. Maar het maakt emotioneel ook dingen los. Sommige mensen kunnen last hebben van misselijkheid of buikpijn. Daarom is het belangrijk om veel water te drinken na de lichaamsmassage.

 

Bindweefselmassage kan ook ingezet worden voor het gezicht voor een anti age effect daarbij zijn de symptomen niet zo heftig.

Belangrijk om te weten

Bindweefselmassage is een massage dat onderhoud nodig heeft. Dat betekent dat je de meeste resultaten ziet wanneer deze regelmatig herhaald wordt als je bijvoorbeeld van bepaalde klachten af wilt. Één keer een bindweefselmassage ondergaan zal daarom niet genoeg zijn.