Microneedling

Is super populair bij de Amerikaanse celebraties en is een natuurlijke methode om de huid egaal te maken zonder botox

Wat is microneedling?

Tijdens het needlen worden microkanaaltjes gecreëerd, die direct de celdeling stimuleren met als doel het herstellen en regenereren van de behandelde zone. Deze microperforaties ondersteunen het absorberend vermogen van actieve werkstoffen van mesoserums. Het vermeerderd aantal huidcellen resulteert in een verhoging van de collageensynthese. Hierdoor worden rimpels en lijntjes verminderd. Een volledige regeneratie duurt 4-8 weken (afhankelijk van de gebruikte naaldlengte).

 

Voordat we gaan needlen gaan we eerst de dode huidcellen verwijderen met een peeling. Tijdens de microneedling gebruiken we een serum met hyaluronzuur die de huid in wordt gesluisd. Deze pen wordt over de te behandelde zones begeleid zonder te veel druk te geven. De pen vibreert in een hoge snelheid op en neer en maakt met de naaldjes kleine wondjes in de huid.

Microneedling kan nu ook geboekt worden als abonnement. Bekijk de voordelen!

Wat doet het precies?

Het lichaam is zo geprogrammeerd dat het zich gaat herstellen als er een wond is. Als er een grote wond is moet er razensnel gereageerd worden om de wond zo snel mogelijk te dichten. De huid gaat dan in ''overlevingsmodus'' waarbij collageen type 1 wordt aangemaakt. Dit wordt uiteindelijk littekenweefsel omdat de genezigsprocedure veel langer duurt. Dit is wat we niet willen.

Wat we wel willen:

Omdat de naaldjes van de mesopen zo ontzettend klein zijn wordt de huid niet overvraagd in haar reactie om het wondje te dichten. Het wondje is klein en is makkelijker en sneller te dichten. Hierbij wordt collageen type 3 aangemaakt. Dit zorgt voor een ander soort genezing waarbij de cellen op een mooie manier vernieuwd worden. Hierbij ontstaat er dus geen litteken weefsel.

Wat is het resultaat?

De huid gaat na een microneedling behandeling in een herstelproces. Ze produceert nieuwe huidcellen zoals collageen en elastine dat uiteindelijk leid tot huidversteviging en huidverjonging.

Wanneer zie je resultaat?

Het herstelproces zal ongeveer 4 tot 8 weken duren afhankelijk van de gebruikte naaldlengte. De resultaten zijn na deze periode pas te zien. Wil je blijvende resultaten dan zijn er minimaal 4 tot 6 behandelingen nodig afhankelijk van je huidtype en gewenst resultaat.

Belangrijk om te weten

De huid mag na de behandeling 24 uur niet met water gewassen worden en dient de opkomende dagen beschermd te worden met een zonnecrème. De huid staat namelijk compleet open. Er kunnen pigmentatie vlekken optreden of ontstekingen ontstaan. Nazorg is dus heel erg belangrijk.

 

Door de microkanalen absorbeert de huid alle actieven veel dieper. Helaas zijn het niet enkel de actieven die dieper doordringen, maar ook andere componenten uit cosmetica, zoals parfum, bewaarmiddelen, emulgatoren,... Deze kunnen in de diepere huidlagen voor hevige reacties zorgen.

Na een microneedling behandeling mag je 24 uur de huid niet wassen, geen parfum of cosmetica gebruiken. Blijf ook het liefst zo veel mogelijk uit de zon.

 

Houd hier rekening mee

Wat kun je laten behandelen met microneedling?

Doffe huidskleur

Oneven huidskleur

Rimpels

Fijne lijntjes

Verslapping

Pigmentvlekken

Littekens

Striae

Cellulite

Waar bestaat de behandeling uit?

  • Reiniging
  • Peeling
  • Hyaluronzuur & argirline serum
  • Microneedling
  • Algen peel off masker
  • Na zorg

Contra-indicaties

Zit je te denken om een microneedling behandeling te ondergaan? Bedenk wel dat er een aantal oorzaken zijn dat er geen behandeling uitgevoerd kan worden. 

Actieve acne

Pas alcohol gedronken

Allergieën

Bloedstollings problemen

Botox in behandelde zone

Kanker

Verzwakt immuunsysteem

Huidziektes

Beschadigde huid

Zwangerschap en borstvoeding

Herpes of wratten

Epilepsie

In behandeling dermatoloog

Heb je vragen? Stuur mij gerust een bericht