Liefde voor jezelf. Hoe doe je dat?

Gepubliceerd op 9 april 2024 om 11:48
camping

Zelfliefde

Soms is het makkelijker gezegd dan gedaan en heel veel mensen weten niet wat zelfliefde precies is. Moet ik dan iets voelen ofzo? Mijn partner geeft me toch al liefde, waarom moet ik dan liefde voor mezelf hebben?

Het is eigenlijk best simpel

Tegenwoordig heeft het best wel een onderlaag en hebben mensen van alles en nog wat bedacht om te ''werken'' aan liefde voor jezelf. Dit is het stukje dat zelfliefde ingewikkeld maakt. Het maakt dat we een gevoel krijgen dat we eraan moeten werken. Voor de meeste mensen klinkt werken als iets dat niet moeiteloos gaat en dit klinkt niet echt motiverend.

 

Wat het eigenlijk is: Liefde voor jezelf is dingen vinden in je leven waar je blij van wordt. Dit kan materialistisch zijn. Objecten of gewoon een dagje sauna of naar de schoonheidsspecialiste ;) 
Het gaat erom dat je dingen doet waar je blij van wordt en dan komen die fijne gevoelens vanzelf. 

 

Mindset

Liefde voor jezelf is ook grotendeels mindset.  Wat zegt je brein op de achtergrond? Hoe je over jezelf denkt bepaald ook je eigen gunfactor. Geef je je grenzen aan en maak je je prioriteiten kenbaar aan een ander. Kies je wel eens voor jezelf of staat andere mensen altijd boven jou?
Je gevoel laat je weten hoe je echt over iets denkt. 

Hier in komt ook dankbaarheid naar voren. Het is niet zo dat je maar tevreden moet zijn met wat je hebt en niet mag verlangen naar meer, maar dankbaarheid laat je precies zijn waar je moet zijn. In het hier en nu. Verlangens brengen je naar de toekomst. 

Dankbaarheid

Dit is één van de krachtigste manieren van zelfliefde. Waardering voor wat er is. Het is je gegeven. Het is een cadeautje aan jezelf. Ik las ooit een boek dat helemaal ging over dankbaarheid. Misschien ken je het wel. The Magic van Rhonda Bryne. Zij gelooft dat je met dankbaarheid zelfs je gezondheid kunt verbeteren. Mind & body zijn met elkaar verbonden en daarin is zo ontzettend veel mogelijk. We weten eigenlijk nog niet eens hoe krachtig onze gedachten zijn. In dit boek stond een mooie oefening die ik graag met je wil delen.

 

Zelfliefde oefening:

Schrijf elke dag voor een week 10 dingen waar je dankbaar voor bent. Het maakt het uit of je het in de ochtend of de avond doet. In de avond kun je bijvoorbeeld schrijven over dingen die de dag zijn gebeurd. Let dan op hoe je je voelt in deze week. Wellicht voel je je bewuster, of kun je meer genieten van de kleine leuke dingentjes die gebeuren in je leven. Heel vaak missen we die kleine dingen en lijken er veel meer negatieve dingen te gebeuren. Daarom is het zo waardevol om terug te blikken op je dag en misschien kom je dan best wel veel lichtpuntjes tegen.

In het boek staat beschreven dat als je minimaal 3 dagen elke dag 10 dingen schrijft waar je dankbaar voor bent dan kom je in de hoogste kosmische energie frequentie namelijk:

 

Liefde 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.