Hydratatie is wat je huid nodig heeft

Gepubliceerd op 23 april 2024 om 14:39

Dit is wat huidveroudering veroorzaakt

Een droge huid.

 

Wanneer je huid droog is ziet het er vaak dof uit, de kleur is vaag. Maar het belangrijkste... de huid voelt niet fijn. Misschien voelt het trekkerig of zijn er zelfs schilfertjes te zien.

 

Vergelijk een droge huid met een woestijn. Daar is de bodem zo droog dat de grond allemaal groeven krijgt. Omdat het zo droog is kunnen ze de bodem niet meer bij elkaar houden. En dit gebeurd ook met een droge huid. Want als er vocht ontbreekt ontstaan groeven. Rimpels dus.

 

Als we ouder worden verliezen we niet alleen vocht maar ook elastine(de rek die onze huid bij elkaar houd) en collageen (de stevigheid van de huid)

De huid moet elke dag gehydrateerd worden als we niet willen dat het lijkt alsof we een woestijn dragen.


Wat vaak vergeten wordt

Als we willen dat onze huid er goed uit zien zijn er een aantal stappen om daar te komen. We gaan van A naar B en daar tussen in komen we misschien nog mooie dingen tegen die kunnen helpen bij het proces. Je kunt niet meteen naar B springen, dit levert helaas geen resultaten op.

 

Wat ik met dit hele verhaal bedoel is dat we beginnen bij stap 1 de reiniging.  Dit wordt nog wel eens vergeten, maar ik wil je hier graag aan herinneren...

We reinigen de huid zodat het vrij is van vuil, vrije radicalen en omdat de verzorgingsproducten (die de huid hydrateren) beter kunnen inwerken. Doe je dit op een vuile huid dan zul je merken dat de er een laagje op de huid blijft liggen over het vuil heen, De crème voelt niet goed, zou je dan misschien denken.

Je kunt het vergelijken als je over een vlek heen wilt schilderen, je blijft de vlek altijd door de verf heen zien of het vermengt zich met de verf.

 

Je gezicht reinigen is misschien wel de belangrijkste stap in je huidroutine omdat het een schone basis creëert voor de resultaten die je wilt.

Hierdoor krijg je een zachte huid

Wist je dat we een extra huidlaagje dragen?

 

Het heet de hoornlaag en dit laagje huid is in principe het laatste huidlaagje van de 28 dagen cyclus van de celdeling. Het ''afval stoffen laagje'' het huidlaagje dat waar onze dode huidcellen uithangen. Met een peeling kunnen we dit laagje opfrissen. En wat ik dan zie in mijn salon na de peeling is een prachtige egale kleur er onder uit komen. Een peeling haalt de dode huidcellen weg en daardoor kunnen verzorgingsproducten ook weer beter inwerken en kunnen we nog meer resultaten boeken. 


The cherry on top

De huid kunnen we hydrateren door bijvoorbeeld serums. Er zijn verschillende serums op de markt voor verschillende huidtypen. Een serum dringt dieper in de huid dan een dag of nachtcrème. Een serum is dunner van textuur en bevat actieve ingrediënten die door het lichaam snel kunnen worden opgenomen.

 

Een dag of nachtcrème biedt een mooie bescherming voor de huid en zorgt ervoor dat de huid mooi soepel blijft. 

 

Naast bovengenoemde hydraterende factoren raad ik ook altijd een SPF aan. Heel mooi voor de hydratatie, bescherming en een SPF doet net even iets meer voor de huid qua bescherming tegen de UV stralen. Zie mijn vorige blogpost over SPF zonnecrèmes


Wil je meer tips voor welke huidverzorging het beste bij je past?

Maak dan een afspraak voor de Meet & treat behandeling (€45,- ) dan krijg je professioneel advies en aangepast op jouw huidtype.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.